Fördelar med LED-ljuskällor

När du hör ordet LED-teknik tänker du kanske på LED-lampor, och det är till viss del helt rätt. LED-lampor finns i många hushåll och har många fördelar. Om du behöver någonting som övertygar dig för att byta ut dina nuvarande lampor mot LED-lampor kan du tänka på någon (eller alla) av dessa punkter:

Image

Miljövänlig

Nu på senaste tiden har priserna på el höjts på grund av stora brister. Om du har LED-lampor så sparar du energi och kan därmed få en billigare energiräkning. Dessutom är det positivt för miljön att använda dessa lampor då det bidrar till mindre skadliga och farliga utsläpp. En LED-lampa håller även mycket längre än vanliga lampor - vilket innebär en minskad produktion av ljuskällor - och har därmed ännu en miljövänlig aspekt.

Annat ljus

Image

Olika tester och undersökningar visar att människor behöver olika belysningar i olika situationer. Därmed kan en lampa med bra belysning för arbete behövas, och det är exakt det som LED-lampor ger. Ett neutralt vitt ljus med mycket blått ljus ger bättre koncentration och passar därför på arbetsplatser eller i ditt hemmakontor. Har du dessutom en belysningskontroll kan du justera både färgen av ljuset och ljusstyrkan.

Image

Juridiska krav

LED-belysning upplever de juridiska kraven i EU då de är ett bra alternativ till andra ljuskällor som EU har bestämt ska fasa ut. Så om du har glödlampor och andra lampor som drivs med kvicksilverånga kan du lika gärna byta ut dem redan nu. Många har redan bytt ut sina lampor, men det behövs att fler gör det för att detta mål ska uppfyllas.