Om ditt företag behöver en bil

Har ditt företag blivit så pass stort att du behöver en bil för att åka runt till olika möten eller för att kunna leverera dina tjänster till dina kunder? Då behöver du en företagsbil som du endast använder i företaget. Om du inte har behov av att ha en bil varje dag behöver du inte köpa en bil som sen står still fyra av sju dagar i veckan. Det finns även andra alternativ till att skaffa en företagsbil.

Image

Leasa

Att leasa en bil innebär att du lånar en bil under en viss period. Dock är det du själv eller ditt företag som står för kostnaderna som krävs för att underhålla bilen. När perioden för leasing av den nuvarande bilen har gått ut kan du antingen köpa loss bilen eller välja att avsluta kontraktet och hitta en ny bil att leasa om det behövs.

Hyra

Det går såklart också att hyra en bil om du behöver en bil vid speciella tillfällen. Du kanske vet att du ett visst datum i varje månad behöver besöka en kund i en annan stad, och då kan du hyra en bil. Det finns många olika företag som erbjuder biluthyrning. Men visste du att exempelvis Circle K och OKQ8 - butiker som man ofta besöker - har bilar för uthyrning?

Image

Köp

Image

Om det i längden trots allt skulle löna sig för ditt företag att köpa en företagsbil kan du såklart göra det. Dock är det inte riktigt samma process som när du köper en bil privat. Så läs på hur du gör för att köpa en företagsbil.